DEM CAAN BLEACH!
LIZA, why yu da 'tan-up?
Yu no see plenty chair dey bout?
Ha taller you waan fi be.
An' look how yu foot 'pred out;
Yu noh already five feet nine;
Yu waan fi reach six feet eleven?
Den noh Goliath dat and di devil?
Yu in fah a su'prise.
Yu gwine ovaweight and ovaize;
Yu caa dance ballet.
Mi noh sure yu caa dance de reggey;
An' if yu ebba fall dung
Ha farklif' ha fi lif' yu up!
An 'ow yu gwine enta a door?
Yu noh ha fi walk 'pon all four?
\\
Liza, why yu 'tan-up inna di shade,
Wit' a parasol ova yu head?
Di sun muss'n bu'n yu skin,
But 'ow yu look so pale an' t'in?
So yu ha bleach yu lovely skin.
Yu da spwile yu black beauty,
Yu waan look like cheese and alabasta,
Wantin' di colour of anadda?
Mi is onny five feet two.
An' mi naw white-up mi face;
Mi blackniss is full a grace.
Liza , yu noh see?
Mi is proud of w'at I got,
To be sombadddy else, mi no want dat!
Member w'at Marcus Gawvey said:
Black is beautiful, hol' up yu head!
(Copyright (C) 2000 by oren o. cousins
NAKED IN WATER
There was a mad man of Kingston,
Went to the Park to look at Redemption;
And he stood between them with his clothes off.
And he looked at the woman and wonder'd;
And no-one, mo-one, yes someone laughed,
And the public wonder'd and ponder'd .
Why was he standing naked in water.
"Mad!" said the people. "Mad as hell!
Those figures aren't looking swell!
Why is he standing there, that mad [censored],
Standing in the water, mad without a stitch?"
"Is there none, not one among the rich?"
Scream'd a black-rag'd beggar with an itch;
"We are hungry, sick and walking blind.
You are busy , passing, do not seem to mind"
A pastor loudly preach'd to deafen'd congregation:
Heap up not envied treasures thieves to take,
Nor can you store gold at the pearly gate,
Which you to the needy did not ration.
Copyright (c) 2000 by oren o cousins\
IMMORTAL LOVE
This weighty mass of protoplasm
Cannot last;
Cannot hold my spirit forever,
Nor marble, steel nor brass.
Since I hold all tomorrows,
You shall see me in million of years;
I give you the morrows
Of hopes and dreams
And you sahll find me when love covers the sea;
Find me where I shall gasp not for pure air
Now cry , 'I thirst".
Find me where spirits traverse timne ethereal
Aloft, above skies non-ephemereal;
No shape, no bone , no tissue,
No shame, no pain , no sorrow.
No today nor yesterday,
No deceit.
If you have immortal love.
I hold all tomorrows,
You shall see me in millions of years.
Copyright(c) 2001 by oren o cousins
LIZA, why yu da 'tan-up?
Yu no see plenty chair dey bout?
Ha taller you waan fi be.
An' look how yu foot 'pred out;
Yu noh already five feet nine;
Yu waan fi reach six feet eleven?
Den noh Goliath dat and di devil?
Yu in fah a su'prise.
Yu gwine ovaweight and ovaize;
Yu caa dance ballet.
Mi noh sure yu caa dance de reggey;
An' if yu ebba fall dung
Ha farklif' ha fi lif' yu up!
An 'ow yu gwine enta a door?
Yu noh ha fi walk 'pon all four?
\\
Liza, why yu 'tan-up inna di shade,
Wit' a parasol ova yu head?
Di sun muss'n bu'n yu skin,
But 'ow yu look so pale an' t'in?
So yu ha bleach yu lovely skin.
Yu da spwile yu black beauty,
Yu waan look like cheese and alabasta,
Wantin' di colour of anadda?
Mi is onny five feet two.
An' mi naw white-up mi face;
Mi blackniss is full a grace.
Liza , yu noh see?
Mi is proud of w'at I got,
To be sombadddy else, mi no want dat!
Member w'at Marcus Gawvey said:
Black is beautiful, hol' up yu head!
(Copyright (C) 2000 by oren o. cousins
NAKED IN WATER
There was a mad man of Kingston,
Went to the Park to look at Redemption;
And he stood between them with his clothes off.
And he looked at the woman and wonder'd;
And no-one, mo-one, yes someone laughed,
And the public wonder'd and ponder'd .
Why was he standing naked in water.
"Mad!" said the people. "Mad as hell!
Those figures aren't looking swell!
Why is he standing there, that mad [censored],
Standing in the water, mad without a stitch?"
"Is there none, not one among the rich?"
Scream'd a black-rag'd beggar with an itch;
"We are hungry, sick and walking blind.
You are busy , passing, do not seem to mind"
A pastor loudly preach'd to deafen'd congregation:
Heap up not envied treasures thieves to take,
Nor can you store gold at the pearly gate,
Which you to the needy did not ration.
Copyright (c) 2000 by oren o cousins\
IMMORTAL LOVE
This weighty mass of protoplasm
Cannot last;
Cannot hold my spirit forever,
Nor marble, steel nor brass.
Since I hold all tomorrows,
You shall see me in million of years;
I give you the morrows
Of hopes and dreams
And you sahll find me when love covers the sea;
Find me where I shall gasp not for pure air
Now cry , 'I thirst".
Find me where spirits traverse timne ethereal
Aloft, above skies non-ephemereal;
No shape, no bone , no tissue,
No shame, no pain , no sorrow.
No today nor yesterday,
No deceit.
If you have immortal love.
I hold all tomorrows,
You shall see me in millions of years.
Copyright(c) 2001 by oren o cousins