If anyone can give me a good recipie I would be ever grateful. Give Thanks. Jim
How do you make Roots Drink?
Re: How do you make Roots Drink?
hi Jim_in_new_mexico, first let mi say welcome to de board, second yu name is too long can yu make it 15 caracters or less.
ok bout the roots drinks now, yu have as many as yu have soda flavours.
now diffrent people tek diffrent roots an mix it together, mi nuh even knoh if yu call de bush dem by de same name weh yu live.
ok we knoh de herbs is international
, enyhoe DWL,we mix diffrent roots fi diffrent tings,like
Rat aise an single bible----cure yu sore fut
duppy chocho will wash weh bad luck
susumba leaf will wash out yu system
bitter cerassee can cure anyting
chainy root an strong bak wi gi yu stamina [img]/forums/images/graemlins/blush.gif[/img]
please note dat aluminum pan caan use fi mek dese ongle enamel an steel.
hope it helps
DWL! grandma a wey yu a tell di man sey!! LOL!
Anyway, ah noh jim_inna_new_mexico want the recipe, me want it also. One of my co-workers likes to make his own home brew beer, so mi tell him sey mi gonna give him the recipe for "front end lifter" DWL ... poor soul nuh know wey di hell mi talking about!! LOL!
So where's the recipe. Forget the rat aise and single bible, dat soun' like something hemarroids! DWL!!
now SandiF yu got mi dere DWL, cause mi nuh really mek it but mi watch mi breda mek it wah him get is
the main weed of course
den
chainy root wid saraparilla and bridal wist. then him boil dis fi a long time bout 1/2 hour or more.
now some times him throw in some cerassee leaf or jack in the bush or madam fate.
an him call it Front end Lifter mi still nuh knoh wah dat mean [img]/forums/images/graemlins/blush.gif[/img]
[img]/forums/images/graemlins/laugh.gif[/img]
Marble from Dover (border of Portland and St. Mary) recipe...
A bunch of:
Sassiparella (sp)
Blood Wisp
Chainy Root
young Banana
Strong Back
Iron Weed
Little weed fi flavour
Wash and place in a zinc pan half full of water and allow to boil till volume is reduced by half.
Allow to cool and remove herbs
Strain into a glass or plastic container - no stainless steel.
Sweeten to taste with sugar and condensed milk, nutmeg, vanilla, nutmeg, a smidgen of rum if you so incline...
Store in clean, sterilize glass bottle for a week before use...
Now, lyad tell me seh - how this roots caused a man to got to bush to look for him cow in the middle of the day with a bottle torch.. [img]/forums/images/graemlins/704555_dwl.gif[/img]
I know it made my step-father dance with some pretty brown skin gal with a broom in our back yard - mi still looking fi di chick..
Disclaimer: drink at your own risk...
Yuh cyan use de herbs weh mention....but you should get a clay jar with cover and make it ferment for about a week. If you do choose to sweeten it you should use honey (buy the honey from the health food store).
If you check back tomorrow, I will get an exact recipe for you.