Many years ago when I went back to my district on holiday, I passed a man going in the opposite direction wid him cow, and didn't say good morning. Well, de man stop and give me a piece a cussing! How me no ha no mannas! Later on me did fine out seh im unda stress caw police did fine ganja a grow inna im grung, but still....
Me a try pass on to me pickney dem de basics of Jamaican mannas and social customs. Like:
-- when you come into a room, is you muss say mawning firs, not de ppl dem already inna de room
-- mussn't have food inna bathroom
-- say "Hello Granny" "Goodbye, Granny", not just "hello" or "goodbye" when speaking to your elders - you must call dem name.
anybaddy remember any oddas? [img]/forums/images/graemlins/confused.gif[/img]
Me a try pass on to me pickney dem de basics of Jamaican mannas and social customs. Like:
-- when you come into a room, is you muss say mawning firs, not de ppl dem already inna de room
-- mussn't have food inna bathroom
-- say "Hello Granny" "Goodbye, Granny", not just "hello" or "goodbye" when speaking to your elders - you must call dem name.
anybaddy remember any oddas? [img]/forums/images/graemlins/confused.gif[/img]