Mi wife a tell mi seh her friend dung deh enlighted her on what a teck place. Man innah MAy pen area a leff lettah innap people wid buiness mail box fi call a numbah and a tell di people dem how much money dem want a month or else. Dem shot one man who own a store outtah MAy Pen and him yute. Dis man did deh deh before mi was even bawwn and look deh. It migth be people who him know from a yute who dweet tu. Boute protection money. Since dem start dem *uckry yah 9 police man get kill. Bwaay mi a tell unu people Jamaica gawwn to the dawgs and dem pups. Mi granny who mi talk tu the addah day seh it looks like Jamaica is aboute tosee its end. Di poor a rob di poor and teck it furdah by killing dem. All a drugs man whe go dung a get lettah. Dis is it. Mi a tell unu its only a mattah of time before people who gu dung fi live dem life get limb up from some pissen tail bwaay who no want fi wok but raaadah send two hot lead innah yu face fi di 20 dallah innah yu pocket. Mi hear dem allah beat one yute dung deh because him nevah have enough money innah him pocket fi get di wokless bwaay dem. Dem claim him fi walk wid more money. humm hummm naaah man. You life expectancy dung deh no too nice a tall.
But wha really a gwaan a Jamaica..?
Re: But wha really a gwaan a Jamaica..?
It`s serious but man I had to laugh,....my cousin who is a strugglah opened a little cook shop about six months ago,and has been held up and robbed twice since then.....he said he has to put aside " robbery money "..incase robbers come and yu no have none,...things could get worse.Originally posted by BIGGAHVIEW.:
[qb] Mi hear dem allah beat one yute dung deh because him nevah have enough money innah him pocket fi get di wokless bwaay dem. Dem claim him fi walk wid more money. humm hummm naaah man. You life expectancy dung deh no too nice a tall. [/qb]
Him seh when yu a count de money yu affi seh one fimme....one fe robbah.......two fimme two fe robbah......and always mek sure robbah money puddung safe fe when him come.
In my first criminology course, the instructor told us to walk with "mugging money" ie money for robbers, set aside in case you get robbed...she even told us to give it to our kids who travel to and from school.Originally posted by neutral:
[qb]It`s serious but man I had to laugh,....my cousin who is a strugglah opened a little cook shop about six months ago,and has been held up and robbed twice since then.....he said he has to put aside " robbery money "..incase robbers come and yu no have none,...things could get worse.Originally posted by BIGGAHVIEW.:
[qb] Mi hear dem allah beat one yute dung deh because him nevah have enough money innah him pocket fi get di wokless bwaay dem. Dem claim him fi walk wid more money. humm hummm naaah man. You life expectancy dung deh no too nice a tall. [/qb]
Him seh when yu a count de money yu affi seh one fimme....one fe robbah.......two fimme two fe robbah......and always mek sure robbah money puddung safe fe when him come. [/qb]
My point is all dem gangsterism and extortion are copied from overseas..probably learned in prison by some, plus what they might see in movies or on the tele..Some ppl goh abroad ongle fi study badniss..but oh how I pray for the day when these criminals meet their match. [img]/forums/images/graemlins/mad.gif[/img]
lol dat funny neutral, but di sad ting is dat it is true.
now a days as a farrina yuh haffi watch yuhself. When yuh go a yuh district and word get out seh yuh come fram merca dem wi try a ting.
strikin eediat dem nuh know seh we who deh a merca now wid di rise inna cost a living a go dung deh widout nutt'n.
Yu know say mi tink by know Jamaica would try fi get betta. But instead a dat it get worse.
It would tek probley military invasion and some danger nuclear bom to change dat dey country dey.
I am still holding my hope for it to be better.
so wha bout operation Kingfish, it naa do no good, me wudda tink wid de outside forces, dem wudda back off and tings cudda calm down, [img]/forums/images/graemlins/mad.gif[/img]
baxside to hell man, me sick a dis hiiittt
which military invasion? how dem fi do dat when bad man have betta gun dan demOriginally posted by COOLCAT:
[qb] Yu know say mi tink by know Jamaica would try fi get betta. But instead a dat it get worse.
It would tek probley military invasion and some danger nuclear bom to change dat dey country dey.
I am still holding my hope for it to be better. [/qb]
lissen man, unu tap frighten me caa me have me plans fe yard and quite frankly me a tink and a retink yaa now, caa dis fawt never too use to gwaan a country, but now country a get lick to, [img]/forums/images/graemlins/frown.gif[/img]
a nuh dat me ask u, me ask u wha bout operation Kingfish, it naa duh nutten???
me, me always say enuh, dem gween haffe kill me down deh, caa a down deh me waan live, and me caan wait fe get me ducks all in a row..,
so tan deh jump, me caan jump to, [img]/forums/images/graemlins/laugh.gif[/img] [img]/forums/images/graemlins/wink.gif[/img]