Re: Should parents be punished for the crimes of their children
Like mi seh .. mi really a ansa based on di slackness mi si a gwaan here in DC. Mi naah tap seh di parents dem a dese tegaregs weh a terrorize people fi ina di same jail cell like dem pickneys.
Why I am so firm on this issue is that when the police lack up di pickney dem an di courts let dem back out ..di parents have di nerve fi come pan news a blame and a cuss aff di system instead dem blaze di pickney dem baxide and hold them accountable. All dem waan is fi di "system" fi raise dem pickny while dem hang out pan liquour store carna an di crack houses.
Di siting bun mi...lack up dem baxide mi seh [img]/forums/images/graemlins/mad.gif[/img]
Originally posted by babydoll:
[qb]
Originally posted by BJam:
[qb] My input...mi no sey di parents dem fi get lack up sinc dem neva do it whey yu a put dem in a jail fah...
A di dam pickney dem dem need fi lack up put dem baxide a jail and dash whey di keys. [/qb]
but what about the costs the victims have to pay out of pocket for that car. IF the car is in an accident or hurt someone, etc... what about that stuff.. [/qb]
Mek dem go do hard labour wuck fi pay off dem debts....
[qb]
Originally posted by babydoll:
[qb]
[qb] My input...mi no sey di parents dem fi get lack up sinc dem neva do it whey yu a put dem in a jail fah...
A di dam pickney dem dem need fi lack up put dem baxide a jail and dash whey di keys. [/qb]
but what about the costs the victims have to pay out of pocket for that car. IF the car is in an accident or hurt someone, etc... what about that stuff.. [/qb]
Mek dem go do hard labour wuck fi pay off dem debts.... [/qb]
dem pickney too young fi work under the law here... the legal working age is 16, anything under that violates labor laws... dem cyaan do dat
Originally posted by Me_Wendy:
[qb] Like mi seh .. mi really a ansa based on di slackness mi si a gwaan here in DC. Mi naah tap seh di parents dem a dese tegaregs weh a terrorize people fi ina di same jail cell like dem pickneys.
Why I am so firm on this issue is that when the police lack up di pickney dem an di courts let dem back out ..di parents have di nerve fi come pan news a blame and a cuss aff di system instead dem blaze di pickney dem baxide and hold them accountable. All dem waan is fi di "system" fi raise dem pickny while dem hang out pan liquour store carna an di crack houses.
Di siting bun mi...lack up dem baxide mi seh [img]/forums/images/graemlins/mad.gif[/img] [/qb]
Wendy, I agree. Until the parents staat feel something, then and only then, they will tek some responsibility fi dem hooligans. No one wants to accepts responsiblity.
The parents blame the system and the system blames the parents. The schools can't say anything to the children and if the system does something to the children, it is abuse.
Parents are indirectly punished anyhow.
Children without boundaries and accountability to God get bigger than themselves and in the long run, it is sometimes the parents who have to get them out of whatever scrapes they get in.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.