Re: Remembering and learning from Gilbert
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: seemiyah</div><div class="ubbcode-body">Wild Gilbert was the song!
It had truth mixed with humor which is what made it so good.
<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/T9QgTTNSBWI"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/T9QgTTNSBWI" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>
<span style="font-style: italic">"Wild Gilbert"
by L.G. Lovindeer
Water come inna me room,
Me sweep out some with the broom
The little dog laughed to see such fun
And the dish, run away with the spoon
Oonu see me dish, oonu see me dish
Anybody oonu see mi satellite dish
Dish take off like flying saucer
Me roof migrate without a visa
Bedroom full up a water
Me inna the dark no light no on ya,
Ah true me have no generator
One cold beer cost ten dollar
Me fish and me meat spoil in the freezer
A pure Bully Beef full up the me structure
Full a Bully Beef, full a Bully Beef
Me can?t get fe cook
So me full a Bully Beef
Me can?t get fe cook
So me full a Bully Beef
Water come inna me room,
Water wet up me shoes and wet up me hat
Wet up me dog and wet up me cat
Wet up me bed, wet up me parrot
Water wet up me whatsitnot,
You mean you what not?
No me whatsitnot,
Water wet up me whatsitnot
Me a look somewhere safe, dry and warm
The youth dem a loot in de raging storm,
We thank the lord we never get hurt,
Dem say "Thank you Lord for Mr. Gilbert"
Cause you see me fridge a Gilbert gimme
You see me colour tv a Gibert gimme
You see me new stereo a Gilbert gimme
You see me new video a Gilbert gimme
Water come inna me room,
Natty dreadlocks sit down inside
A look how Gilbert a gwaan outside
When breeze lick down Mr. Chin restaurant
Natty Dread jump up and chant
"Lick dem Jah! Gwaan go dweet
a dem did give the Dread pork fe eat!"
Jook dem Jah with storm and thunder
"Tear off dem roof and bruck dem window"
Two sheet a zinc blow offa Joe house
Dread flash him locks and start to shout
"Selassie I Jah, King of Kings
Show dem say a we run things,
Blow way dem house but mek dem survive
So when dem see I dem will realize
Is through I merciful why dem alive"
Little after that Gilbert turn back
Lift off the roof off a Natty Dread shack
Him say "Bluse and skirt! Jah must a never know
Say I and I live right yasso!"
Water come inna me room,
When me look up in the air Me see zinc like dirt,
Wa-wa wild Gilbert
Me save me brief but me lose me shirt,
Wa-wa wild Gilbert
Auntie Loy lose her blouse and skirt,
Wa-wa wild Gilbert
Me sorry say Gilbert never divert,
Wa-wa wild Gilbert
Me so frighten me couldn?t even talk
Me kitchen back door gone fe a walk
Light gone the whole place dark
Me neighbour bad dog stop bark
Rain a fall breeze a blow
Kitchen backside outta door
Breeze a blow rain a come down
Mom a say ?Oliver storm a come
I don?t want you get wet
For you own protection go in the closet!?
Him say ?No Baba me no inna it
Me want experience it
You say me a young bud me no know storm
But this ya little breeze can?t do me no harm.?
Gilbert start, Oliver laugh and say
?Dibby-dibby Huricane move and go weh?
Gilbert get vex and pick up speed
Start blow like when young jackass a breed
When the first sheet a zinc lift off overhead
Oliver first reach under the bed.
Under the bed under the bed
Oliver hiding under the bed
Gilbert blow and a pear tree drop
Him blow down Mr. Chin grocery shop
Him go a John church and blow off the top
All night long him a blow non-stop
Blow way the youth who a loot and rob
Gilbert did one hell of a job
Me never see this from I was born
Gilbert take ?way me roof and gone
Now me no have nowhere to shelter
Everywhere me turn a pure water
When me look me see me bingo bag
Blowing in the breeze like a blasted flag
So me nail it down on the house top
And all of a sudden the leaking stop
So me under me bag, under me bag
Me shelter under me bingo bag.</span>
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: seemiyah</div><div class="ubbcode-body">Wild Gilbert was the song!

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/T9QgTTNSBWI"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/T9QgTTNSBWI" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>
<span style="font-style: italic">"Wild Gilbert"
by L.G. Lovindeer
Water come inna me room,
Dish take off like flying saucer
Me roof migrate without a visa
Bedroom full up a water
Me inna the dark no light no on ya,
Ah true me have no generator
One cold beer cost ten dollar
Me fish and me meat spoil in the freezer
A pure Bully Beef full up the me structure
Me can?t get fe cook
So me full a Bully Beef
Me can?t get fe cook
So me full a Bully Beef
Water come inna me room,
Water wet up me shoes and wet up me hat
Wet up me dog and wet up me cat
Wet up me bed, wet up me parrot
Water wet up me whatsitnot,
You mean you what not?
No me whatsitnot,
Water wet up me whatsitnot
Me a look somewhere safe, dry and warm
The youth dem a loot in de raging storm,
We thank the lord we never get hurt,
Dem say "Thank you Lord for Mr. Gilbert"
Cause you see me fridge a Gilbert gimme
You see me colour tv a Gibert gimme
You see me new stereo a Gilbert gimme
You see me new video a Gilbert gimme
Water come inna me room,
Natty dreadlocks sit down inside
A look how Gilbert a gwaan outside
When breeze lick down Mr. Chin restaurant
Natty Dread jump up and chant
"Lick dem Jah! Gwaan go dweet
a dem did give the Dread pork fe eat!"
Jook dem Jah with storm and thunder
"Tear off dem roof and bruck dem window"
Two sheet a zinc blow offa Joe house
Dread flash him locks and start to shout
"Selassie I Jah, King of Kings
Show dem say a we run things,
Blow way dem house but mek dem survive
So when dem see I dem will realize
Is through I merciful why dem alive"
Little after that Gilbert turn back
Lift off the roof off a Natty Dread shack
Him say "Bluse and skirt! Jah must a never know
Say I and I live right yasso!"
Water come inna me room,
When me look up in the air Me see zinc like dirt,
Wa-wa wild Gilbert
Me save me brief but me lose me shirt,
Wa-wa wild Gilbert
Auntie Loy lose her blouse and skirt,
Wa-wa wild Gilbert
Me sorry say Gilbert never divert,
Wa-wa wild Gilbert
Me so frighten me couldn?t even talk
Me kitchen back door gone fe a walk
Light gone the whole place dark
Me neighbour bad dog stop bark
Rain a fall breeze a blow
Kitchen backside outta door
Breeze a blow rain a come down
Mom a say ?Oliver storm a come
I don?t want you get wet
For you own protection go in the closet!?
Him say ?No Baba me no inna it
Me want experience it
You say me a young bud me no know storm
But this ya little breeze can?t do me no harm.?
Gilbert start, Oliver laugh and say
?Dibby-dibby Huricane move and go weh?
Gilbert get vex and pick up speed
Start blow like when young jackass a breed
When the first sheet a zinc lift off overhead
Oliver first reach under the bed.
Under the bed under the bed
Oliver hiding under the bed
Gilbert blow and a pear tree drop
Him blow down Mr. Chin grocery shop
Him go a John church and blow off the top
All night long him a blow non-stop