Do you go into the nothing to declare lines at customs in Jamaica? Specifically at the Norman Manley airport and at Christmas time? The line clearly states if you leaving anything behind you can't use it but that is the line I been going through till last year the custom woman did have a likkle attitude so now mi a reconsider. I thought as long as I had no electronics or big ticket items I was safe in that line. Talk to mi....
Nothing To Declare line
Re: Nothing To Declare line
hmmm.. dem use to have somebody stand up and mi would say all innocent Can I go in this line? and di man would look at mi form and smooth sailing but last time I just joined and the woman act a way. I guess I will feel out the situation when mi reach TOMORROW
You trying to tell you you don't carry not one ting that you leaving behind for somebody..cause the supposed rule is that unless you tekking everything back wid you you "shouldn't" use that line. What oonu write on oonu declaration forms? I am as honest as I can be in broad categories clothes/shoes books/dvd/cds personal care & toys that is my standard and dem alway let me through but I guess di ooman did a wonder if mi bring toys fi play wid fi miself
maybe di dolly is mine, so what
u have jcan passport? if u have jcan passport u allowed fi carry in things under $500? or that is something else entirely?
me did carry down tings, and even seh oh this is for my MIL and them never seh nuttin. (maybe dem tink me foo fool and chat too much and couldnt bother?
my family down there have money. dem come up here and give "me" things
mi only usually cary mi clothes and shoes and bank cyard and 1 credit cyard.
if mi carry likklegen is har clothes, shoes, 1 stuffed animal fi sleep wid and any special food she might need dat she gwine nyam.
last time mi leff some strawberry kellog bars but mi nevah declare it
mi nah battah battah wid nutting sah.
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: seemiyah</div><div class="ubbcode-body">You trying to tell you you don't carry not one ting that you leaving behind for somebody..cause the supposed rule is that unless you tekking everything back wid you you "shouldn't" use that line. What oonu write on oonu declaration forms? I am as honest as I can be in broad categories clothes/shoes books/dvd/cds personal care & toys that is my standard and dem alway let me through but I guess di ooman did a wonder if mi bring toys fi play wid fi miself
maybe di dolly is mine, so what
I go through NTD line as long as mi have maximum of 1 checked bag and 1 carry on.
If mi ha more than that mi go in de declare line if mi linkie dem nuh diddeh...cause de eediat dem gwaan say u muss have tings fi declare if u a travel wid so much piece...even when mi reach the declare line, dem jus feel up the top part a de tings dem an sen mi on mi way
Another thing mi do is put one hotel name and location pon mi 'address in ja' section and check de 'vacation' box. So when dem ask if mic arry nutten fi nuhbaddi, mi say mi is goin on vacation an nuhbaddi nuh know mi diddeh so no.
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: BiziBubbla</div><div class="ubbcode-body">Another thing mi do is put one hotel name and location pon mi 'address in ja' section and check de 'vacation' box. So when dem ask if mic arry nutten fi nuhbaddi, mi say mi is goin on vacation an nuhbaddi nuh know mi diddeh so no.</div></div>
that's a great idea
I should try it sometime
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: seemiyah</div><div class="ubbcode-body"> I guess I will feel out the situation when mi reach TOMORROW</div></div>
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Click to reveal.. <input type="button" class="form-button" value="Show me!" onclick="toggle_spoiler(this, 'Yikes, my eyes!', 'Show me!')" /></div><div class="ubbcode-body"><div style="display: none;">less than 2 weeks for me
</div></div></div>
DD i knew yu wasn't really a hater
Alright people me get the scoop, mi hear say dem have two line Red line and Green line. Red is for commercial and people with over $500 and Green is for returning residents with up to $500, well the green line is also the nothing to declare line. Well,the person say it don't say any visitor with less dan $500 so dem just go inna di green line and when she ask if anything on the list was gift dem yes and she say gwaan tru, so what dat mean? Mi nuh know but mi a go inna di green/nothing to declare line.
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: _____</div><div class="ubbcode-body">is always di ooman dem mi kitch problem wid...the men always gi mi bly ...except for the last time wid mi barrel</div></div>
You know mi always find the pretty gal in a green line to go to and for years nobody nuh trouble me until a couple of months ago.
But from now on mi a look man caw de gyal dem at Manley too outta orda!
So mi ready fi sail thru green line like normal with one 30 pound backback one 30 pound rollaboard and one huge 40 pound duffel bag attached to it (all carried onboard the aircraft, nothing to check in)
So now you understand that once me get rolling and the momentum of the ting dem weh mi a lugga lugga is inna full effect when the gyal tell mi fi stop mi a haul out brakes and all mi a try fi stop an mi miss the mark by about 10 feet. From that time she a tek set pon mi!
HER: "You bringing any gifts?"
ME: "No mam" (Hoping she nuh bodda check de duffel caw mi carry it fi smaddy an a bare ooman clothes an boot dem inna it
HER: "Let me see your backpack"
So she open it and first thing in it is one of them Apple TV gadgets weh mi buy in Merca and carrying down to weh mi live a farrin and jus a pass thru Yard with it.
HER: "What is this?!? You're going to Red Line"
ME: [kissteet]
New gyal inna de red line but she and the other one coulda been twin
NEW HER: "Do you have a receipt for this or do you want me to price it?"
Me show her the receipt and tell her seh this not staying in JA so nuh bodda get hexcited.
NEW HER: "You have two options. You pay 80US duty, or you leave the item with us. Then when you depart you can collect the item or get a refund on the duty."
ME: "Well that cyaan work caw mi airline staff a travel standby and mi nuh know when mi a lef out and when mi leave out mi de pon haste mi cyaan bodda come check you inna de customs office."
HER: "Sir me expalin the two options to you"
ME: "Is your supervisor avaialbe?"
She get the man and me tell him same story.
HIM: "Gwaan thru"
So is last time mi a look a pretty gyal at customs (only works at the bank)
From now mi a look a mean man when mi a sail thru green line.