i made ackee an saltfish last nite wid yam and dumplin. tonite mi half cook di rice and den through the left over ackee and fish....try something like dat
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: A_lil_Jazz</div><div class="ubbcode-body">Sumaddy ah FL did sen bout 5 pung fe mi... mi nyam bout tree pung arreddi an have 2 lef...
dem freeze up nice u si - de pod dem jus whole an firm an nice an yeller...
so sarry tuff stiff **lang out tongue***** </div></div> wadddeva man. And u know how mi wassa look forwud to it, caw mi madda did carry some nice saltfish last time she came too. Mi nuh tink m'aguh able fi use the otha batch a ackee, and waste mi nice nice saltfish. I just gwey cook dat dung wid some bellpeppa an timayta
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: seemiyah</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: tuffstuff</div><div class="ubbcode-body">soup? SO mi get couple bag a ackee from di homeland, and apparently them was too well 'blanched'. Caw a bay puttputt mi get
From mi see di bag, it look like frozen soup, but i say ok mekka just thaw it out and seew at i get. soft puttputt!!!!
So mi say ok, i gwey gwan cookup likkle salfish and add in the putts a tthe end. Well di sitn look like tun cawnmeal, and mi fraid fi eat it
wat oou woulda do wid di ress? </div></div>
Eat it same way. As for the rest put it in some season rice, an one time mi did see somting bout some ackee quiche I would think mushy ackee good for that. Under NO circumstance must you throw it away, even if you haffi mek ackee paste and spred it pon some bread!!! </div></div>
season rice is not a bad idea!!! a nice one pot meal dat quiche ting soun too adventurous fi me, adn di ackee spread ahm
hehehe well now dat mi can season rice widdie, oonu fenneh!
Skelly- who di hell can mek patty>?! Tastee an dem ppl deh mek ackee patty? I've seen shrimp an lobsta but mi nuh memba if them turn to ackee yet. regardless, dat too involved for me.
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: SueSumba</div><div class="ubbcode-body">uze it same way just put in a lot of the putt putt with likkle a di saltfish and eat it wid plain rice or sitt'n fi absorb di puttishniss </div></div>
i ate it w/ a baked sweet potato, but di mashoutidness of the whole combo kinda mek mi feel like mi shoulda tek out mi teet and put dem in a glass. Di tice ting seem most palatable to me. And the fry dumplin, while not a bad idea, is too much wuk. caw meeda haffi cook up dat firse, den roll it into the flour, DEN fry the dumplin. dat is a excursion!
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: missus_vegas</div><div class="ubbcode-body">i made ackee an saltfish last nite wid yam and dumplin. tonite mi half cook di rice and den through the left over ackee and fish....try something like dat </div></div>
no sah dash dat weh. is ok god will figive yuh. dem have ackee farm dung deh, or mi people dem previous house have tree inna the backyard, tell the new ownah mi send yuh
say wat!!! yes gimmie di address mek i go fren dem up! This lady at work always a a carry in bags of fruits and mi ask har weh she get dem from. She say if she walking or driving and see any tree wid nuff fruit pannie, she stop an knock pan di ppl door and ask if she can pick them Very brave. So maybe i should start being more neighborly to ackee tree owners
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Gen</div><div class="ubbcode-body">di ooman who buy the house a from one a dem sumall island and dem nuh nyam ackee
mek a find out if she chap dung the tree or if it still di deh. </div></div>
if she chappie dung, dem shoulda charge har
Twinny- weh u get breadfruit fram? Oonu eva see breadfruit inna tin? A dat mi see, or mighbe me a mix it up wid jackfruit? :hmm:
Yes dem have breadfruit in the tin but under NO circumstance should you buy it, di sinting is disgusting!! And this is from a serious breadfruit lover, me could not eat it and me tried really hard....
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.