Are you a true Jamaican or just too stoosh or foreign raised?
Let's see
Dawg nevah bite me.
Mi buck mi toe but mi nevah buck out mi toe nail...just broke the toe.
Mi nevah drop outta tree
Nobody evah fling stone n buss mi head but I have been pelted with elastics and paper.
I have never dropped off van but I have ridden on back of truck
Macka/bruk backle...bag wire - don't know what they re so mi noh know if dem evah juk me
Mad man nevah run mi dung
Cow nevah buck mi
Yes mi did use out 'ouse
Mi nevap play marble mi non know what stucky is - smaddy explain, ditto for purple touch
I have played jacks, hiden and seek, hops scotch, and ring game
I have never carried wata pon mi head but every generation befor eme did.
Ditto for looking wood
Mi nevah bade inna rain
Nope nevah used to wear tear out batty pants
Big gil? Translation please.
Nope nevah bougth half stic a butter or have read.
But den mi nevah grow a Jamaica.
Stucky is like tag, catch or whatever you call it with varying rules one of which is that if you bend down then you can't be tagged.
If you join purple touch and I catch you without your fingers crossed then I can touch purple touch you on any purple place I choose.
mii use fe carree a bigg ticks so dawg kno iff dem chubble itt was war so den badd dawgs leff mii aloneOriginally posted by Tropicana View PostLet's see
Dawg nevah bite me.
Mi buck mi toe but mi nevah buck out mi toe nail...just broke the toe.
Mi nevah drop outta tree
Nobody evah fling stone n buss mi head but I have been pelted with elastics and paper.
I have never dropped off van but I have ridden on back of truck
Macka/bruk backle...bag wire - don't know what they re so mi noh know if dem evah juk me
Mad man nevah run mi dung
Cow nevah buck mi
Yes mi did use out 'ouse
Mi nevap play marble mi non know what stucky is - smaddy explain, ditto for purple touch
I have played jacks, hiden and seek, hops scotch, and ring game
I have never carried wata pon mi head but every generation befor eme did.
Ditto for looking wood
Mi nevah bade inna rain
Nope nevah used to wear tear out batty pants
Big gil? Translation please.
Nope nevah bougth half stic a butter or have read.
But den mi nevah grow a Jamaica.
toenail aalf awf eet butt itt grow bakk
mii cood climb reall well so mii neva drop out aff tree
peeps fling stone att mii mii gitt madd ann **********
no mii peeps add van ann trucks soo mii ride uppfront
plus mii saw wan yuth dat got squeeeze bye da rubbish truck ann dat natt a good way fe go so mii neva eva wanted fe ride da bakk aff annee truck
yess goot juukk by fences
mad peeps kno woo fe chubble
wen da bulls came close mii roll undar de fence
neva used outhouse
mii wass great a marbles dough mii nuh memba stuckee
neva carree watah pon mii head cah mii add kitchen ann bathroom indoor plumbing
neva look wood butt mii peeps didd coalskilm
wen heavee rain ann hurricane widd played inn itt. dat was fun. remind mii aff racinn paper boats
dem wood natt lett mii goo outdoor ann doan dress rite
peeps add a shapp so mii neva buy ar barraw aalf a buttar
Thanks. Now maybe you can come to the music section and tell me what Admiral Bailey meant by "2 year old mi love mi 2 year old."Originally posted by Leddih View PostStucky is like tag, catch or whatever you call it with varying rules one of which is that if you bend down then you can't be tagged.
If you join purple touch and I catch you without your fingers crossed then I can touch purple touch you on any purple place I choose.
Check wid u cousin.....
but a gil is a imperial measure.... Shop keeps sold oil by quart or pint and never liked to split the pints...u could get a pint of oil
4 quarts i gallon
2 pints one quart
4 gils one pint..
I believe that was on the tables on the exercise books backs...
A standard shot in a pub is 1/6 gil in england and 1/4 in scotland
suh deh tushhouse another name it is called in Jamaica, would be a better descriptor for ones connection to Jamaica than all those questions ?Originally posted by mountaingal View Postyes, that's a northamericanism. the stoosh jcan word for pit tilit is "latrine".
u ah hard core Jamaican if u call hit, pit tilit, u stoosh if u call hit latrine. u ah sophisticated minority Jamaican if u call it boards and u ah wannabe jamaican if u call hit out house.....
but u betta check wid some cousin who is expert on ****e......