<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: blakkgiant</div><div class="ubbcode-body">noobaddee waan fii plant de carn
evereebadee waan fii raid de barn
woo jamaicans aggoo blame
wen itt fe farren money dem a depend pon
well dem wrang
jamaica ave wan aff de iighest rate aff remittances. mii mean de money diasporikk yaawd peeps send bakk too ja iss more dan tourism. too mii diss iss a farm aff welfare wey creatinn a sense aff entitlement ann pavartee mentalitee inn jamaica?
wat oonnoo tink bout dat </div></div>
yOU THINK THAT PEOPLE ARE SENDING MONEY TO PEOPLE IN jAMAICA WHO THAEY GHAVE NO RESPONSIBILLITY TO?
yOU THINK EVERY jAMAICAN IS SO IRRESPONSIBLE AS TO IMMIGRATE AND LEAVE THEIR RESPONSIBILLITY LIKE SOME OF US??
IT IS REALLY NONE OF YOUYR BUSINESS THAT Jamaican still are honoring their responsibilities to support their families at home.
You are the same one coming here to spout about men who don't support their kids. Then you now come here to blame the people for being supported by those who are responsible to do so.
What is next, blame Jamaicans who support their families at the homes they living in??
can't you find something worthwile to discuss,instead of bashing people for honoring their responsibillities?
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Gen</div><div class="ubbcode-body">smaddy tell mi what 1500 wuth a grocery can buy a yard nuh ?
my fambly weh live deh nuh much better off dan those weh live a farrin suh mi nuh contribute to the remittance </div></div>
1500 iss natt even 20 us butt de cast aff livinn dunn deer iss still lowa. tink pon rent ann oww itt de money fram farren wey drivinn upp de price aff rent ann groceree
de realitee iss dat mannee aff dem yaawd peeps caan plant de carn instead aff spendinn soo much money pon groceree.
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Dr.Dudd</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: blakkgiant</div><div class="ubbcode-body">noobaddee waan fii plant de carn
well dem wrang
jamaica ave wan aff de iighest rate aff remittances. mii mean de money diasporikk yaawd peeps send bakk too ja iss more dan tourism. too mii diss iss a farm aff welfare wey creatinn a sense aff entitlement ann pavartee mentalitee inn jamaica?
yOU THINK THAT PEOPLE ARE SENDING MONEY TO PEOPLE IN jAMAICA WHO THAEY GHAVE NO RESPONSIBILLITY TO?
yOU THINK EVERY jAMAICAN IS SO IRRESPONSIBLE AS TO IMMIGRATE AND LEAVE THEIR RESPONSIBILLITY LIKE SOME OF US??
IT IS REALLY NONE OF YOUYR BUSINESS THAT Jamaican still are honoring their responsibilities to support their families at home.
You are the same one coming here to spout about men who don't support their kids. Then you now come here to blame the people for being supported by those who are responsible to do so.
What is next, blame Jamaicans who support their families at the homes they living in??
can't you find something worthwile to discuss,instead of bashing people for honoring their responsibillities? </div></div>
respansibilities yu cawl itt. mii cawl itt welfare ann guilt. mii neva sey dat jamaicans wey ave yuths ann parents natt fii help out iff dem caan. still mii see a latt aff jamaicans inn farren soo guilt ridden dat live inn pavertee cah dem send soo much money to jamaica. de jamaicans woo doan buy inna da welfare yaawd cultural ar seen as selfishh ann irrespansible. stapp parpetratinn de lie dat itt irrespansible natt fii give welfare to yu relatives inn ja wen sum aff dem qualitee aff life bettar inn ja dan de farren yaawdees
gwey widd yu foolishness drdudd yu a gawn like sendinn money bakk oome doan cum widd exploitive guilt ann sense aff entitlement dat negativelee affect awl jamaicans. time fii a latt aff jamaica fii stapp look too farren welfare fram dem relatives as de solution too jamaica prablems
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: blakkgiant</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Dr.Dudd</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: blakkgiant</div><div class="ubbcode-body">noobaddee waan fii plant de carn
well dem wrang
can't you find something worthwile to discuss,instead of bashing people for honoring their responsibillities? </div></div>
respansibilities yu cawl itt. mii cawl itt welfare ann guilt. mii neva sey dat jamaicans wey ave yuths ann parents natt fii help out iff dem caan. still mii see a latt aff jamaicans inn farren soo guilt ridden dat live inn pavertee cah dem send soo much money to jamaica. de jamaicans woo doan buy inna da welfare yaawd cultural ar seen as selfishh ann irrespansible. stapp parpetratinn de lie dat itt irrespansible natt fii give welfare to yu relatives inn ja wen sum aff dem qualitee aff life bettar inn ja dan de farren yaawdees
gwey widd yu foolishness drdudd yu a gawn like sendinn money bakk oome doan cum widd exploitive guilt ann sense aff entitlement dat negativelee affect awl jamaicans. time fii a latt aff jamaica fii stapp look too farren welfare fram dem relatives as de solution too jamaica prablems </div></div> I send money back home and does not require any thin in return, but for relatives to be good citizens. If that is expoiltive, I am guilty. I realize that their tax dollars wer invested on me eventhough I could affors to pay my way. I owe that to them So that is guilt. in your words. i se as a sense of responsibility. That requires concience. that is tghe difference.
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Skelli0n</div><div class="ubbcode-body">nobody caan ask me fi nutn..mi ongle carry tings fi mi madda an fawda an mi closest fren and mi godson...not even a prayer a sen go dung deh fi nuh baddi...mi cousin still owe mi 500 dalla an a dodge mi like a me do him nutn...good riddance...mi pay him nuh fi come back an beg mi nutten </div></div>
mii add wan relative wey cawl ann ask mii help pay ar school fee cah ar maddar cood natt afford itt even mii wass onlee charginn dem 6000 a month fii wayy beelow maeket rate rent. six month latetah mii wass chattinn too annada relative ann mii cum fii find out sey shi stapp goinn school ann usinn mii money fii partee. mii stapp send money ann cuss shi ann ar maddar out. mii tell dem fii lose mii numba
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: blakkgiant</div><div class="ubbcode-body">noobaddee waan fii plant de carn
well dem wrang
wat oonnoo tink bout dat </div></div>Funny how you feel it is in your right to use fallacious arguments to come to your grand proclamations on Jamaica?
Of course those who worship at your feet will never see the hypocrisy. You have nothing to say day to day about Jamaica. You care not for the history and the reason why remittances might play such an important part in Jamaica's economy, all you care about is make another statement dealing with your personal issues with your Granddad’s Helper.
gwey widd yu foolishness drdudd yu a gawn like sendinn money bakk oome doan cum widd exploitive guilt ann sense aff entitlement dat negativelee affect awl jamaicans. time fii a latt aff jamaica fii stapp look too farren welfare fram dem relatives as de solution too jamaica prablems </div></div> I send money back home and does not require any thin in return, but for relatives to be good citizens. If that is expoiltive, I am guilty. I realize that their tax dollars wer invested on me eventhough I could affors to pay my way. I owe that to them So that is guilt. in your words. i se as a sense of responsibility. That requires concience. that is tghe difference. </div></div>
Doc, yuh haff time a pay Bgiant annie mind...yuh noh si him all a mek hup stories now?
Mexico and Haiti top Jamaica with remittances, a juss suh it goh...who naah git remittance a bat.
gwey widd yu foolishness drdudd yu a gawn like sendinn money bakk oome doan cum widd exploitive guilt ann sense aff entitlement dat negativelee affect awl jamaicans. time fii a latt aff jamaica fii stapp look too farren welfare fram dem relatives as de solution too jamaica prablems </div></div> I send money back home and does not require any thin in return, but for relatives to be good citizens. If that is expoiltive, I am guilty. I realize that their tax dollars wer invested on me eventhough I could affors to pay my way. I owe that to them So that is guilt. in your words. i se as a sense of responsibility. That requires concience. that is tghe difference. </div></div>
Doc, yuh haff time a pay Bgiant annie mind...yuh noh si him all a mek hup stories now?
Mexico and Haiti top Jamaica with remittances, a juss suh it goh...who naah git remittance a bat. </div></div> India top all of those countries.
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Dr.Dudd</div><div class="ubbcode-body">I send money back home and does not require any thin in return, but for relatives to be good citizens. If that is expoiltive, I am guilty. I realize that their tax dollars wer invested on me eventhough I could affors to pay my way. I owe that to them So that is guilt. in your words. i se as a sense of responsibility. That requires concience. that is tghe difference. </div></div>
noo drdudd yu position ere iss unconscionably. yu buy inna yaawd kulcha dat sey yu respansible fii supplement jamaicans income thruu yu welfare. yu ignorinn de qwestian onn de negative effect itt ave pon jamaicans psyche. does itt foster dependencee ann a sense aff pavertee? fram de sense aff pavartee cum a sense aff entitlement wear dem see farren jamaicans as well aff ann dem entitle fii gitt as much fram dem as dem caan. moas jamaicans inn de us see welfare as a negative ting butt see remittance inna positive lite. y?
Let me ask you this simple question. What do you think the expatriats (foreignb workers thatywork in Jamaica Do with their money they earn in Jamaica? Do you think they spend it wall there? Doi you really think they have more right to repatriate their money any more than Jamaican do??
You call it yaad culture. I call it normal behevior of expatriats working anyhwher in the world. Cyman Islans complain that the workers send their money abroad. You think that is only the Jamaican,or even the low paid wirkers that does that?
but Blu, u have a pint there u know, nuff a peeps me know in Ja tek it fe habit fe beg a ting, wedder dem want it or not, not dat dem can do widdout it, but just dat dem tink, u have fe give dem~
i am all for sending a ting to ur peeps, but some a dem too outta order~
Mexico and Haiti top Jamaica with remittances, a juss suh it goh...who naah git remittance a bat. </div></div>
yu chattinn foolishness . mii sey ja ave wan aff iighest rate aff remmittance. yu goo tekk countree widd latt more immigrant peeps ann sey dem remittance iss iigha. mekk sense out aff yu nunsense iff yu ovatand y yu argument iss flawed
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: SistaCtry</div><div class="ubbcode-body">like Twiny say not all,
but Blu, u have a pint there u know, nuff a peeps me know in Ja tek it fe habit fe beg a ting, wedder dem want it or not, not dat dem can do widdout it, but just dat dem tink, u have fe give dem~
i am all for sending a ting to ur peeps, but some a dem too outta order~ </div></div> That is the mistake most people who travel aboad and achieve wealth thinks. They think that is because they travel aboad. It has nothing to do with it. i remember while livingin Jam,aica, many peopl,e would come to my home and other relatives home to ask for help. We cgave what we could. as a matter of fact In Barbican/Jacks Hill/ Bill Dunn areas, we use to have annual festival wher we would fete the children of the poor and give them toys they need. some hand me down, some new, We hage them school books uniforms and school fees. So it has nothing tio do with being aborad. It is jsut that youy only discovered it after going abroad, because they did not see you in s posotuon to help.
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: blakkgiant</div><div class="ubbcode-body">noo drdudd yu position ere iss unconscionably. yu buy inna yaawd kulcha dat sey yu respansible fii supplement jamaicans income thruu yu welfare. yu ignorinn de qwestian onn de negative effect itt ave pon jamaicans psyche. does itt foster dependencee ann a sense aff pavertee? fram de sense aff pavartee cum a sense aff entitlement wear dem see farren jamaicans as well aff ann dem entitle fii gitt as much fram dem as dem caan. moas jamaicans inn de us see welfare as a negative ting butt see remittance inna positive lite. y? </div></div>
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.