Re: I am not Indian
mi have all sort ah mix up an wen people aks mi what I am - mi always say Jamaican...
Some people (especially here in US) try to press mi an say - "Yes but what are you - you are mixed with something"
Mi say "mi ah Jamaican - as it says in our MOtto - Out of Many, One people"
To me that is the embodiment of what it means to be Jamaican - most Jamaicans if they do a check will see say dem mix wid supm - mi nuh tink no more full blooded nutten deh ah yawd...
Mi tink it easier fe call sumaddy Chinny, or red bway Chin jus fe identify dem - jus as yuh say "Ben foot Ida" or Teefin Naltie" (real people weh mi know BTW...
Most Jamaicans jus as quick fe call an Indian person Coolie as fe call dem Indian (and we know that to "real" Indians that is a derogatory term but in Jamaica mi nevav si muhbaddy tek offense to that term yet
Matta ah fack is not till mi come here mi learn de hawd way say it nuh nice fe call people so (doan aks) \o/
But wen mi come ah farrin an buck a Jamaican white, Indian, Chinese or Black person - dem refer to demself as yawdy...
Mi confuse miself an cyaan memba wah de original point mi was gonan mek
cho *tekwehmiself*
Hey boo!
mi have all sort ah mix up an wen people aks mi what I am - mi always say Jamaican...
Some people (especially here in US) try to press mi an say - "Yes but what are you - you are mixed with something"
Mi say "mi ah Jamaican - as it says in our MOtto - Out of Many, One people"
To me that is the embodiment of what it means to be Jamaican - most Jamaicans if they do a check will see say dem mix wid supm - mi nuh tink no more full blooded nutten deh ah yawd...
Mi tink it easier fe call sumaddy Chinny, or red bway Chin jus fe identify dem - jus as yuh say "Ben foot Ida" or Teefin Naltie" (real people weh mi know BTW...
Most Jamaicans jus as quick fe call an Indian person Coolie as fe call dem Indian (and we know that to "real" Indians that is a derogatory term but in Jamaica mi nevav si muhbaddy tek offense to that term yet
Matta ah fack is not till mi come here mi learn de hawd way say it nuh nice fe call people so (doan aks) \o/
But wen mi come ah farrin an buck a Jamaican white, Indian, Chinese or Black person - dem refer to demself as yawdy...
Mi confuse miself an cyaan memba wah de original point mi was gonan mek

cho *tekwehmiself*
Hey boo!
mi neva seh im coolie mi seh im tek offense to the word coolie