When good ackee go bad (by de newt)
Ackee is charged wid murderation and up before the courts,
in the public gallery was saltfish,
who did come to give support,
ackee said not guilty your rannah,
and I need to explanate,
is not me dweet you know sar,
must be sumting else dem ate,
The judge said ,hush yu mout,
yu is a wicked ackee pod,
must be ever since yu keeping frens,
wid dat eedyat salty cod,
Same time callaloo jump up,
and said,tell him deh fimme judge,
The judge said man tap yu noise,
wi know yu a carry grudge,
Ackee said judge please hear mi out,
mek mi give yu some labrish,
callaloo is only jellus,
cos mi a jamaica national dish,
is long time him a watch mi,
cos mi and saltfish a flex,
das why him a gwaanie gwaanie,
an a dat a why him bex,
same time there was a commotion,
and mackerel shout out fram de carnah,
de two a unnu a eedyat,
de in ting is me an green banana,
the judge said,please mr mackerel be quiet,
don't take dis rivalry any furder,
ackee is facing serious charge,
he's looking at multiple murder,
ackees lawyer address the judge,
and said he had sumting to say,
he would like to introduce fry dumpling,
who was with ackee on the day,
fry dumpling cleans his throat,
and began to speak in a quiet voice,
please yu rannah hear mi out,
me and gravy was with ackee,
but wi really had no choice,
Is like dis yu rannah,
and is de gawds trute mi a tell,
mi and ackee was on a plate,
an de people dem couldn resist de sumell,
ackee him was feeling bored,
an decide to play a joke,
him get stuck down de mans choat,
an a same time de man stawt choke,
saltfish did stawt fe panic,
an a me did dial 119,
both maddison an de paramedic,
de two a dem did reach same time,
dem give him susitation,
an dem all blow choo him nose,
but but by de time mi look roun,
de man was comatose,
as dumpling finish talk,
ackee him stawt fe cry,
lawd dumpling mi fren,
mi know dem love yu bwile an fry,
but de way how yu a tell dem,
dawg nyam mi suppah mi naw lie,
The judge said,everyone be upstanding,
and no one watch no face,
I have decided on de verdict,
mek a deal wid ackee's case,
ackee you an saltfish,
have been frequenting our dinner plates,
we serve you up with gravy,
and allow you to conjugate,
what you did was badniss,
and it was a wicked crime,
we are going to slowly steam you,
with scotch bonnet scallion and thyme.
Ackee is charged wid murderation and up before the courts,
in the public gallery was saltfish,
who did come to give support,
ackee said not guilty your rannah,
and I need to explanate,
is not me dweet you know sar,
must be sumting else dem ate,
The judge said ,hush yu mout,
yu is a wicked ackee pod,
must be ever since yu keeping frens,
wid dat eedyat salty cod,
Same time callaloo jump up,
and said,tell him deh fimme judge,
The judge said man tap yu noise,
wi know yu a carry grudge,
Ackee said judge please hear mi out,
mek mi give yu some labrish,
callaloo is only jellus,
cos mi a jamaica national dish,
is long time him a watch mi,
cos mi and saltfish a flex,
das why him a gwaanie gwaanie,
an a dat a why him bex,
same time there was a commotion,
and mackerel shout out fram de carnah,
de two a unnu a eedyat,
de in ting is me an green banana,
the judge said,please mr mackerel be quiet,
don't take dis rivalry any furder,
ackee is facing serious charge,
he's looking at multiple murder,
ackees lawyer address the judge,
and said he had sumting to say,
he would like to introduce fry dumpling,
who was with ackee on the day,
fry dumpling cleans his throat,
and began to speak in a quiet voice,
please yu rannah hear mi out,
me and gravy was with ackee,
but wi really had no choice,
Is like dis yu rannah,
and is de gawds trute mi a tell,
mi and ackee was on a plate,
an de people dem couldn resist de sumell,
ackee him was feeling bored,
an decide to play a joke,
him get stuck down de mans choat,
an a same time de man stawt choke,
saltfish did stawt fe panic,
an a me did dial 119,
both maddison an de paramedic,
de two a dem did reach same time,
dem give him susitation,
an dem all blow choo him nose,
but but by de time mi look roun,
de man was comatose,
as dumpling finish talk,
ackee him stawt fe cry,
lawd dumpling mi fren,
mi know dem love yu bwile an fry,
but de way how yu a tell dem,
dawg nyam mi suppah mi naw lie,
The judge said,everyone be upstanding,
and no one watch no face,
I have decided on de verdict,
mek a deal wid ackee's case,
ackee you an saltfish,
have been frequenting our dinner plates,
we serve you up with gravy,
and allow you to conjugate,
what you did was badniss,
and it was a wicked crime,
we are going to slowly steam you,
with scotch bonnet scallion and thyme.